Nu är det färdigt!

Nu är huset så gott som färdigt.
Jag tänkte avsluta denna blogg med några bilder. Samtidigt vill jag göra läsaren uppmärksam på att det finns äldre inlägg i menyn till höger. Bakgrundstankar och ritningar finns i första inlägget: http://wilfriedshus.blogg.se/2008/october/

Här kommer en bild från sydväst.

Som det syns saknas en hel del städjobb utomhus. Problemet är att det är svårt att slänga material och verktyg som är bra att ha. Var ska de få plats?

Här ser man huset från sydost:


De stora fönstren ger en underbar luftig känsla i vardagsrummet!


Husets stora altan har använts flitigt under sommaren. Från början var det tänkt att ha ett fast tak över den men nu har vi istället satt upp en markis som kan vevas upp när det inte är sol.

När den är uppvevt blir det ljusare i köket.


Det här är köksbordet.

På husets södra sida finns det ju också två altaner som är mycket trevliga uteplatser!


Här är bästa frukostplatsen:


Huvudentrén ligger ju på norra sidan.
Emma har lyckats att inreda hallen på ett trevligt sätt:


Här ser man den stora spegeln från IKEA:


Till höger om hallen finns badrummet med det underbara bubbelbadkaret:


Som badrumsskåp hittade vi ett gammalt furuskåp som vi laserade vitt, samt diverse hyllor. Visst blev det snyggt?


Vardsagsrumssoffan matchar bra till naturstensväggen:


Solfångarna har på två månader gett 1200 kilowattimmar och nu på hösten kan jag på soliga dagar använda dem för att värma golvvärmeslingorna i betongplattan.

Pannrummets rördragningar tog längre tid än förväntat. Till slut blev det ganska rörigt. Men nu funkar det och det finnns pellets så det räcker ett tag!


Mittemot pelletspannan finns det som alternativ en luft-luft värmepump. Den kan även användas som avfuktare till tvätten som hänger på tork. Eller som  frostvakt.


Sammantaget är jag mycket nöjd med huset. Fastän det återstår en del småjobb tycker jag att det gick förvånansvärt lätt och enkelt att genomdriva projektet. Kan jag kan alla!

RSS 2.0