november 2008

Nu har det gått mer än en månad sedan jag skrev sist!
Anledningen är att det tyvärr är så att jag ännu inte har fått bygglov, så jag tyckte det var tråkigt att skriva om detta faktum. Sist jag skrev trodde jag faktiskt att hade fått det men det som jag hade fått var ett muntligt löfte från min handläggare att det skulle stämplas en måndag i slutet av oktober. En vecka senare fick jag ett brev från kommunen att byggnadsnämnden hade delegerat beslutet till stadsbyggnadskontoret att bevilja bygglov till mitt hus. Detta trodde jag alltså var bygglovet.
Men sedan fick jag ett mail från min handläggare att jag än en gång behövde komplettera ritningarna. Dels ville de ha nogrannare ritningar över vad som skulle rivas efter att det nya huset hade tagits i bruk, dels ville de ha fasadritningar av det gamla huset. Dessutom fick jag veta att miljöförvaltningen ännu inte hade svarat på sin remiss angånde avloppsfrågan.
Nu har det visat sig att miljöförvaltningen vill ha nogrannare utrett om den delen av fastigheten som är tänkt för infiltrationsanläggning verkligen är tillräckligt stor för att ha infiltratiopn av bad, dusch disk+WC-vatten.
En geologisk undersökning gjordes innan jag köpte tomten men (konstigt nog) undersöktes bara om det var lämpligt för bad dusch och diskvatten. WC skulle hamna i en sluten tank, vilket jag tycker medför i längden onödiga transporter och omkostnader.
Jag har tagit kontakt med konsultfirman som gjorde undersökningen men eftersom de har flyttat sitt arkiv till Kopparberg går det lite trögt...
Nu har jag börjat inse att jag nog  inte kommer igång med bygget före nästa år.
Som tur är har jag någonstans att bo!

RSS 2.0